tirsdag 18. desember 2012

18. desember - Elefanter i Jaipur

Vi ble hentet av Salim Kahn på hotellet i Jaipur. En trivelig  mann vi virkelig kan anbefale videre. Han kjørte oss til Amber Fort. Her leide vi oss tre elefanter som skulle frakte oss opp til fortet på høyden. Y var på første elefant, My og lilleL på neste elefant og Marie og lillesnupp på bakerste elefant. Vi satt på en liten kasse på toppen av elefanten og det vugget skikkelig mye frem og tilbake. Fortet var stor og flott. Mange fine bueganger og arkitekturelementer. Y og Marie har knipset noen hundre bilder og gikk seg nesten vill i det store fortet. Jentene lekte gjemsel for Y. Lillesnupp skremte vettet av en turist da hun hoppet frem fra en mørk sidedør (hun trodde det var Y ;) ).
Underveis oppover mot fortet løp fotografer rundt og tok bilder av oss... og turister som vi er kjøpte vi hele bunten. Her er to av bildene:

LilleL og My over her og Marie og lillesnupp under. Jentene er strålende fornøyd med elefantturen :) 
Spennende og ny opplevelse :) 

Sjåføren vår tok oss med på en rundtur. Klassisk turistfelle, men veldig kjekt :) Første stopp var ved en tekstilfabrikk. Vi fikk se hvordan de farget stoffer og hvordan de trykket med blokkstempler. Marie kjøpte en bunke fine stoffer i silke og bomull. Jentene og My fikk bestilt seg nye skreddersydde drakter og Y betalte :) Vi fikk også besøkt en plass de vever tepper, men kjøpte ingen tepper selv om de er veldig fine.
Fine blokkstemper i tre på tekstilbutikken. 
Noen stopp senere på turen var vi innom en antikkbutikk og da fikk Marie kjøpt seg noen slike stempler. Veldig fornøyd!!
I løpet av dagen stoppet vi ved ulike kjente turistattraksjoner som Hawa Mahal, Central Museum og Jal Mahal/Waterpalace.
Etter mange timer på tur satte vi turen tilbake mot hotellet. Jentene fikk drager i gave av sjåføren. Han visste vi ønsket å kjøpe noen drager for å ha med til Goa.
En flott dag med mange opplevelser takket være en flott guide!
**
Takk for koselige kommentarer. Kjekt å se dere følger oss på turen :)
Nå har jeg slått av ordbekreftelse i kommentatorfeltet slik at det er lettere å kommentere. En trenger heller ikke å måtte logge inn for å kommentere, velg da det nederste alternativet "anonym", men skriv gjerne navnet ditt i kommentaren slik at vi vet hvem som skriver.
**
Klem fra oss alle :)

8 kommentarer:

 1. Wow....ser ut som om dere vet å nyte dagene.....kos dere masse videre...koselig å lese her.... :-)

  SvarSlett
 2. Wow....ser ut som om dere vet å nyte dagene.....kos dere masse videre...koselig å lese her.... :-)

  SvarSlett
 3. Så gøy å høre fra turen deres! Kjempefine bilder!

  Hilsen Ann-Kristin

  SvarSlett
 4. Så pengene fra S-O er ikke komt enno og Y må punge ut. . .jaja :-) regner med noen må kjøre nye kofferter og:-) høres ut som dere har fine dager, det er bra:-) klem gro

  SvarSlett
 5. Åhh, tipper du var i "himmelen" på stoff fabrikken Marie :o)

  Tusen takk for koselig julkort som kom i posten i dag :o)

  SvarSlett
 6. Høres fantastisk ut!! Kos dere videre. Klem fra aure :-D

  SvarSlett
 7. Gjemsel ja... måtte le av Amalie som hoppet frem.. herlig.

  Og så flott elefant stempel da. Tenker ungene syntes det var gøy med elefant tur. Ville jeg også syntes ;)

  Kose dere videre. Dere er flinke til å ta bilder :)

  SvarSlett
 8. Kjempe fint og lese om turen deres.Jeg skal sammem med 5 andre reise 1 februar på egenhånd. derfor er det lærerikt og lese om steder vi skal.

  SvarSlett