torsdag 25. desember 2008

fine dager i Brahman og omegn


Julaften ble koselig :) Vi koste oss med pinnekjøtt. Etter middagen gikk vi ned i nederste bungalowen for å være i "vårt" hus. A var så klar hele dagen for å åpne gaver. Det var ikke så mange som til vanlig siden vi allerede hadde åpnet noen i norge og vi skal feire jul med svigers etter vi kommer hjem. Men det var mer enn nok gaver til å få julestemning for snuppene. Tror de hadde det veldig fint :) Det var en rolig fin julaften.
Jeg måtte fnise litt av meg selv (altså M). Jeg hadde kjøpt en bok fra noen av mine tanter og onkler i Blomsterdalen som handler om "trygg trafikk". Det blir litt anderledes å lese den boken her nede enn hjemme i norge. L synes det er veldig fasinerende med hvor forskjellig trafikken er.

25. desember 1 juledag
God jul til dere alle :) Denne dagen kjørte vi til en Santallandsby. Vi var med på 1.juledagsgudstjeneste. Mennene i reisefølget ble plassert på stoler fremme ved alteret mens vi damene satt sammen med menighetens kvinner på høyre side i kirken. A satt i fanget til M og det tok ikke lange stunden før beina sovnet. Mr Arni delte noen ord på santali, sikkert bra ord, men vi skjønte ikke noe. Snuppene var kjempeflinke å sitte stille lenge. Etterpå delte vi ut noen gaver til alle barna i menigheten. Vi hadde fått noen gaver til barna av familien til L sin venninne på skolen. Veldig koselig og vellykket. Det var moro å se dem leke med ballonger etterpå :) O var litt uggen i hodet og halsen, litt småsjuk, så han la seg litt i bilen, mens vi ble dratt inn i mange hus på te og kaker. Snuppene forsvant med noen jenter, vi så dem av og til og det virket som de hadde det bra, selv om de ikke skjønte noe av språket. A sier så fint at hun har venner overalt :) Håper hun har den holdningen videre i livet. Etter mange besøk var det tid for ris&carry. Vi håpet å få sitte sammen med alle de andre å spise på bananblader på bakken, men ble vist inn i ett eget hus. Mr Arni hadde spandert festmat på hele landsbyen. Det ble kjøpt inn geit og noen høner på markedet, ris og masse deilige grønnsaker. Det ble en fin fest for alle. På vei tilbake måtte vi innom noen på te, så det ble mørkt på vei hjem. Det var skikkelig hallelujastemning i bilen. Vi hadde 4 nasjonale med oss i bilen. 3 jenter sang mange kristne banglasanger og de sang så vakkert. Det er ikke helt det samme når vi forsøker å synge de samme sangene. Virkelig vakkert var det!! Da vi kom hjem var det tid for kvelds og senger.

26. desember
I dag har snuppene vært trøtte og det er godt vi ikke skal annet enn å kjøre en time i bil til Sylhet. Vi har hatt en rolig formiddag i Brahman. Vi har kikket på små hundevalper, skolen til M&O, vippet på vippedissen og L har gjort lekser. Deilig med litt rolige dager mellom de lange landsbybesøkene. Her er mest lyder fra fugler, gresshopper og folk. Rolige lyder. Innimelom kjører biler forbi med megafon på taket. Det er snart valg og det er stort engsjement for å verve folk. Langs veiene kan vi se folk henger opp symbolene for hvert parti for å vise for alle rundt hvem de støtter. Noen har laget båter de henger opp ved inngangen til landsbyen, noen henger opp halmkvaster, andre igjen har ljaa. Det er mange partier og jeg håper valget går rolig for seg. En vi snakket med langs veien sa så fint: Demokrati er ikke noe bra for Bangladesh, men valg er bra.... *knis*
Nå skal vi straks kjøre mot Sylhet. Vi har laget klar bilder på en minnepinne til opplasting, så om vi finner brukbart nett på hotellet eller ellers i byen så kommer det bilder i de to siste innleggene. Vi ønsker dere en fortsatt gode juledager :). Vi håper dere har det bra der dere er. Takk for koselige hilsener her, på mail og sms.

2 kommentarer:

 1. Hei på dere. Det var bra at jeg endelig fikk riktig adresse. Så koselig å lese om dere og alt dere får oppleve. Og så kjekt at dere gidder å oppdatere her ikke. Ønsker dere en riktig god jul og tur videre. Du må hilse alle. Klem

  SvarSlett
 2. Hmmm, hadde skrevet et langt innlegg til dere men det forsvant.
  Uansett: kjekt å lese om deres julefeiring og herlige opplevelser. Gleder meg til å se bildene....kan du se at jeg sitter å klapper i hendene?
  Du må hilse alle sammen og kos dere videre, høres virkelig ut som en vannvittig herlig ferie, og skulle ønske jeg også kunne ha vært der med dere.
  Juleklem til dere alle sammen

  SvarSlett