onsdag 24. desember 2008

det er julaften :)

Brahman Bazar – Sylhet Division

Da har det blitt noen dager uten Internet, men nå har vi fått koblet oss på et nett. Her er en liten oppdatering på hva vi har bedrevet tiden med de siste dagene.

22 desember
Vi startet dagen med å pakke oss ut fra gjestehuset. Onkels fly var 8 timer forsinket så vi måtte vente en stund på ham. Sjåføren, morfar og onkel kom til lunch kl 13. Så etter litt mat kjørte vi avgårde i retning Brahman Bazar. Veien ut av Dhaka var en skikkelig hompetittenvei. Det gikk i snilefart... Etter ca en time begynte veien å bli bra :) Hurra!! Det var masse spennende å se på langs veien. Rare overlasta lastebiler, busser med folk hengene ut dørene og folk på taket. Ca halvveis kjørte vi forbi en ulykke. En overlastet lastebil hadde veltet. Vi hadde en stopp i Moulvibazar. Vi drakk te hos noen kjente før vi kjørte siste bit til Brahman. Da vi kom frem ventet deilig ris&carry. Det var mørkt og det var bra vi hadde med lommelykter da vi skulle bo i nederste bungalowen. A lurte på hvorfor vi hadde lommelykter, og da vi sa at det var for at vi ikke skulle trakke på slanger i mørket... ja da fikk hun panikken og så slanger overalt....
Det er veldig deilig her. Det er "stille" og fredelig. Det er masse lyder, men det er ikke så bråkete lyder som i hovedstaden.
23 desember
Vi besøkte Lungla teagarden. Vi var på visitt hos manageren i tehagen. Kona hadde laget utrolig god fingermat. Deilige samosa, springrolls, sjokoladekake og deilige småkaker. Teen var utmerket, men det var vel ventet siden vi var på besøk i en tehage. De bodde nydelig til midt i tehagen. Stille, fredelig og nydelig hus. Vi fikk se huset M & O bodde i fra 1976-79. Etterpå fikk vi omvisnig i fabrikken. Veldig spennende å se hvordan teen blir til. Vi fikk se hele prosessen fra ferske grønne blader til ferdig te i poser. På vei tilbake til Brahman fikk vi se apekatter. Vi stoppet bilen og kikket på dem.
Etter ett godt banglamåltid gikk vi til 7NO, et annet sted M & O har bodd. Vi gikk gjennom små bazarer og langs risåkrene. Det var moro å se hvor store trærne var blitt. Husene er de samme, men på trærne kan vi se det har gått over 20 år siden vi bodde der. Den lille busken på plassen var nå blitt ett gigantisk tre. mormor og morfar treffer på kjente overalt når vi er ute og går. Spennende å kunne få være på tur med dem. Tilbake i Brahman hadde vi en rolig kveld.

24 desember
Snuppene startet dagen med å pynte juletre. Vi har ikke noe skikkelig tre etter norsk standard, men L og Y smuglet med noen grankvister og hadde en hemmelighet at de hadde med ett slags juletre. I Dhaka kjøpte vi endel banglapynt som vi kunne pynte med. Vi hadde med en liten julekrybbe, og selv om det ikke er slik vi ville pyntet til vanlig ble det riktig så koselig. Etter frokost reiste vi til en Khasilandsby. Vi fikk kaker og te. Det var riktig så hyggelig. Snuppene ble dratt med inn på ett annet rom uten oss voksne. Tror det gikk bra. Vi fikk også en omvisning på hvordan de dyrket og pakket Pan (noen blader de buker å tygge på). Det var en koselig tur både for store og små.
Kokken hadde laget risgrøt til oss og malt kanel så vi kunne få litt vanlig norsk julestemning :) Naa begynner det aa lukte pinnekj;tt saa naa er det snart julekveld her i huset. Vi hadde med oss vacumpakka pinnekjott fra gamlelandet.

Vil ønske dere alle en god jul!

4 kommentarer:

 1. God jul til alle 7.
  I Vikersund har Sverre, Rut, Liv Helga og Gjertrud reist til kirken.
  Ingjerd er hjemme med to syke: Tryggve og Eirik.
  Alt er vel her.

  Klem fra Ingjerd

  SvarSlett
 2. Riktig god jul til dokke der nede! No har eg lset og kase meg med bilda frå Bangla..kjenner at eg skulle hatt meg ein tur nedatt dit! Alle dei herleige fargane, bling og yrande folkeliv..Dokker er heldige!

  Vi nyt ferie og jul heime hos mamma og pappa på Sjøholt..fantastisk deilig å rømme frå malingslukt og uferdig hus.

  Hels så mykje til alle, og Olaven spesielt, frå oss!

  Klem frå Åse Marit

  SvarSlett
 3. God Jul til dere alle. Klem, E

  SvarSlett
 4. Hei kjære dere!

  Så koselig at dere fikk med dere noe liknende et tre.. Hils Lydia og si at det var veldig lurt:-) Det høres ut som en sjarmerende julefeiring, med pinnekjøtt og alt. Olav syns nok det var litt krise at det ble en hel dag uten ris og karri, men han greide seg vel. Håper dere har hatt en fredfull og god 1. juledag. Guds fred.

  Stor klem fra Elisabeth

  SvarSlett