tirsdag 6. januar 2009

tilbake til Dhaka

4. januar
en laaaaaaaaang kjøretur..Vi startet dagen fra Banderban med å fylle gass på bilen i sentrum. Bilene her nede går ofte på gass, da dette er nye billigere enn bensin. Y fant ut at han kunne gå og ta noen bilder langs veien og så kunne vi hente han langs veien. Da vi var ferdig med å fylle kjørte sjoføren avgårde. Morfar sa til han at vi skulle plukke opp en mann langs veien som også skulle til Dhaka. Sjoføren var litt bekymret på om det var plass i bilen så han snudde seg for å se om det var plass til enda en i en ganske så full bil... og da ser han at Y mangler. Han ble litt flau for at han kjørte uten å se at Y var borte men det ble en morsom stund *knis* og litt borti veien plukket vi opp en haiker som ville være med oss. Gjennom Chittangong var det megaJAM, så vi sto omtrent prikk stille i en time før vi fikk rikket oss gjennom byen. Da vi kom til Dhaka mange timer senere var det Jam der også, så vi brukte to timer gjennom byen før vi kom oss til gjestehuset. Det var litt vemodig å si farvel til sjoføren som har vært med oss 14 dager på tur. Han hadde tårer i øynene da han skulle si farvel til A; hans lille tealady. Y kjente at han var på vei til å bli skikkelig uggen så han tuslet rett i seng.Vi sa alle hadet til onkel O. Flyet hans gikk midt på natten.
5. januar
En rolig dag i hovedstaden.Y har holdt sengen hele dagen og mimrer forje tur til Bangladesh.....Vi jentene har hatt en rolig fordag på taket. Snuppene lekte og M leste ferdig en krimbok *spennende* Etter lunch tok vi med oss mormor og gikk for å spise is. Snuppene har mast om is helt siden forje isbesøk... og is er ikke det mest greie å spise her. Mövenpickisen her i Dhaka er safe, så nå fikk de endelig is igjen. Det ble også litt shopping og tur med babytaxi. A har gledet seg i mange dager til å kjøre med bil uten dører igjen og det var gøy!! Hun ble ikke skuffet. Til middag/kvelds hadde morfar bestilt kjøttkaker. Så snålt å spise kjøttkaker etter så mange dager med banglamat. Vi har spist ris&cary alle dager bortsett fra julaften, så det smakte rart med kjøttkaker. Ikke noe galt med kjøttkakene altså, de var veldig gode!! Så håper vi Y kommer seg fort. Han får ikke ligge med aircon på... vil ikke han skal få ørebetennelse som sist... Ikke at vi trenger aircon heller for det er vinter her nå og Y ligger og hutrer under alle teppene vi har på rommet. Vi får se om vi får låne noen av ham i natt eller om vi må kle på oss alle klærne vi eier og har.
6. januar
Y er nå mye bedre, men tok det rolig på gjestehuset, mens resten av gjengen reiste på besøk til noen norske venner i Dhaka. Etter lunch reiste vi (ALMY) til parlamentsbygget i Dhaka. Ikke den helt store opplevelsen, men A fikk kjøre "grønn uten dører". L snublet og fikk skrubbsår på kne. Så da tok vi babytaxi tilbake til gjestehuset. Det var mye gøyere å se på filminnspilling i gaten utenfor gjestehuset. Og nå er det mormor som har funnet sengen... hvem blir den neste?

bilde tatt langs veien paa vei til Dhaka

utsikt fra hytten vaar siste morning i Banderban
bilde langs veien til Dhaka. Baaten pa bildet er en "valg"-baat som reklame for et politisk parti
det ser ut som snoe... men det er bare stoev ....Dhaka er ingen rein by...
bilde langs veien
L i babytaxi :)
litt skitten paa beina etter en dag ute...
paa milleniums bridge ved parlamentsbygningen
*beklager rotete bildeopplasting i de siste innleggene... musen paa denne dataen ville ikke samarbeide med meg. Jeg lagde derfor mange innlegg for aa skille litt blder og dager saa det ikke ble for mye kaos*
Haaper dere alle har det bra :)
Vi koser oss :)

4 kommentarer:

 1. Nydelige bilder du tar. Kjekt dere koser dere. Og god tur videre, og god tur hjem igjen;) Du må hilse resten av reisefølget. Klem

  SvarSlett
 2. Åh så mange flotte bilder og så spennende å lese! For en tur dere har hatt og så utrolig mange opplevelser. Dette må være noe å leve lenge på ja :) Og den tomten; ja den hadde jeg gått for altså! ;) Håper at de magene som er urolige kommer seg fort og at alle andre mager forholder seg rolige. Og; god tur hjem! Ser frem til å treffe deg på treff igjen :) KLEM

  SvarSlett
 3. Der var jeg igjennom alt det spennende, synes det var kjekt at du hadde delt det opp slikt jeg :)
  Kjempe kjekt å lese og se så masse flotte bilder *drømmer meg litt bort*
  Kjedelig at dere har fått urolige mager, men godt å høre at det ikke varer så alt for lenge.
  God bedring til alle sammen.
  Savner dere kjempe mye og virkelig gleder meg til dere kommer hjem igjen. For en opplevelse dere har hatt. Gleder meg sååååå mye til å se alle bildene og høre om alt, regner også med at du har laget en reisedagbok som jeg kan få se i, ta på og lukte...hihi.
  Kos dere masse de siste dagene, og hils alle sammen.
  Stor klem fra meg og mine :)

  SvarSlett
 4. Tusen takk for at dere deler turen med oss Marie. Har hatt meg en liten "drømme tur" nå i kveld. Gjennom fortelling og bilder fra de siste dagene i bloggen deres. Utrolig masse dere har fått oppleve og være med på, også så masse flotte bilder.
  Gleder meg til vi treffes og jeg kan få høre mer om turen.

  Klem

  SvarSlett